Τορτίγιες γεμιστές με ντοματοσαλάταν ζουμεράν, ίνα κάμνωμεν μακροβούτια


Σήμερα ετοιμάσαμε μεξικάνικες φλάουτες, χωρίς κρέας, χορταστικές, θρεπτικές και υγιεινές.Αν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι εξωτικό, αλλά όχι και τόσο μακρινό, γρήγορα και εύκολα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ κόκκινα φασόλια, πιπεριές και κρεμμύδια, μαζί με τα μπαχαρικά και τα βότανα που προτιμάμε. Προαιρετικά προσθέτουμε και λίγο τριμμένο τυρί. Τυλίγουμε το μείγμα σε τορτίγιες και ψήνουμε τις φλάουτας στο φούρνο ή στο τηγάνι για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας, όπως τη φτιάχνουμε συνήθως, και φυσικά με γουακαμόλε.
Το γουακαμόλε γίνεται με αβοκάντο, γιαούρτι, ντομάτες, λεμόνι και σκόρδο.

Εναλλακτικά, μπορούμε να μαγειρέψουμε τη γέμιση. Σωτάρουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα φασόλια να σιγοβράσουν για λίγο, αλατίζουμε, μπαχαρώνουμε και μετά τυλίγουμε το μείγμα στις τορτίγιες.

Επίσης εναλλακτικά, αντί σάλτσας ντομάτας, φτιάχνομεν ντοματοσαλατάραν εκ ντοματών ώριμων, ίνα κάμνωμεν μακροβούτια εις τον ζουμόν αυτών.
Παρεμπιπτόντως, όστις την ντομάταν τρώγει αγουρίδαν, παρακαλώ να αποσυρθεί ησύχως. Δεν είναι ο τόπος του ούτος.

Και τελειώνουμε με ένα ιπποκρατικό «καρίκευμα». 
Η εξέλιξη της ανθρωπότητας, σε πνευματικό επίπεδο, εξαρτάται κυρίως από την εφαρμογή των νόμων της διαιτολογίας και της υγιεινής. Είμαστε θηρία. Αλλά ξέρουμε ήδη πώς θα μπορούσαμε να γίνουμε θεοί... ξεκινώντας από την κίνηση και τη διατροφή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια